Shotokan

Namnet Shotokan var ursprungligen namnet på den byggnad där högkvarteret för Funakoshis Karate-Do bedrevs. "Shoto" var en pseudonym för Funakoshi, "Kan" står för byggnad vilket innebär att otokan kan översättas med "Shoto's byggnad" d.v.s. Funakoshis byggnad.

Enligt traditionen utvecklades Kara-Te för mer än 500 år sedan, det som en följd av att kung Shoha förbjöd alla vapen på den japanska ön Okinawa. Det var dock inte förrän Sensei Gichin Funakoshi (1868-1957), som utvecklade och spred stilen i början av 1900-talet, som stilen blev mer känd och populär, först på Okinawa och sedan i Japan.

Gichin Funakoshi
Masatoshi Nakayama som var född i samurajfamilj och Funakoshis elev, utvecklade karaten vidare och 1948 bildades Japan Karate Association (JKA) med Gichin Funakoshi som "Chief InstructorEmeritus" och Masatoshi Nakayama som "Technical Director". Nakayama skrev över 20 karateböcker och spred kunskap om Shotokan-karaten över världen. Shotokan är idag den största karatestilen och Japan Karate Association är världens största karateorganisation, med över 15 miljoner medlemmar. Till Sverige kom Japan Karate Association med Sensei Ted Hedlund 1970. Japan Karate Association Sweden grundades 1972 och har idag över 40 klubbar över hela landet. Sensei Ted Hedlund är i dag den högst graderade i Sverige med 7 dan tillsammans med Sensei Görgen Sökare 7 dan.

Shotokan är försvarsinriktat, och det är lättare att träffa den som anfaller - när man anfaller själv. Fördelning sparkar mot slag ligger nära 50/50 men att blockera andras slag är de första man får lära sig. Mycket tid läggs på tänjning av främst ben och höftmuskulatur.
Riksidrottsförbundet
Svenska Karateförbundet
Säker & Trygg Förening
Smålandsidrotten

Sitemap - Hitta på sidan


Hem

Välkommen
Senaste nyheterna
Börja träna karate
Träningsschema
Fri träning
Stöd oss

Klubben

Om klubben
GDPR-Policy
Klubbuppgifter
Avgifter
Städschema
Klubbdokument
Styrelse

Shotokan

Om Shotokan
Japansk ordlista

Träning

Viktigt att veta
Prova på
Gradering
Grader (KYU)
Träningsschema
Fri träning
Utrustning
Instruktörer

Anmälan

Bilder

Instagram

Aktuellt

Nyheter

Postadress

Kalmar Karateklubb
C/O Dahlgren
Kalmarvägen 110
393 65 Kalmar

Besöksadress

Giraffens Köpcentrum
Polhemsgatan 6

Vår Klubblokal och Dojo ligger i Giraffens Köpcentrum med ingång mot Erik Dahlbergs väg, samma entré som Kalmar Superbowl.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Swish 123 165 81 11